Längtan

Halt, med ett tunt snötäcke på marken och fuktig blåst. Ska det föreställa vinter?

Å, om det ändå blev vår snart. Tänk vad skönt det är, när solen värmer ansiktet. Lutad mot husväggen, på lunchrasten,  höra fåglarna sjunga sin lov till våren. Jag längtar.

Fåglarna har börjat sjunga, när det dagas runt åtta tiden på morgonen. Hör dem, när jag är på väg från bilparkeringen utanför arbetet. Den närmar sig.

Våren.

Var lycklig!

Om det ingick i utbildningen på något sätt, kanske i grundskolan, eller när man blir nybliven förälder, att det inte är möjlig för oss "valiga" människor.
Skulle vi då lära våra barn, att våga ha tråkigt ibland och inte alltid önska att de ska vara lyckliga hela tiden?
Vilka krav! - Var lycklig, jag vill bara att du är lycklig!
Säg den människa, utan att vara upplyst munk eller liknade, som är lycklig hela tiden.
Vad är då lycka?

Men! Tänk om det är möjligt, fast ingen berättat det för mig,att man kan vara lycklig hela tiden.
Eller,  någon kanske har berättat, men att jag inte förstod, att det var det personen menade.
Så, då har jag kanske missat chansen.

Det kanske är så att: det är hur man tar det, inte hur man har det, som är skillnaden
Är det det som är lycka, att se varje händelse för vad den är, utan att bedöma? Att kris är det samma som möjlighet. Till utveckling. -Ja, kanske.

Jag hade velat se...

Så missade jag utställningen på Nationalmuseét. Den hade varit kul att se.
Trodde det var en vecka kvar.
Tro ska man göra i kyrkan. Var där idag, i kyrkan allså.
Sonen ska konfirmeras och det var första träffen.
Tacka vet jag Rotebro kyrkan.
Synd bara att Leif Thullhage inte kommer och predikar ibland. Han bor och verkar nu mera i Göteborg, får ni chansen att höra och se honom så ta den./Det finns skillnader, Marie

Tack Agneta!

Ska fylla år i Mars, och kommer fira det på en kryssningsbåt .
För mig hade det varit bra om den jag pratade med vid bokningen hade upplyst om erbjudanden när jag frågade om det finns något för födelsedagar och flera personer. Men nej, inte viste hon något annat än......
Så mailar jag dem som jag har inhämtat mailadess av (SMSar för att få ett mail av  släkt och vänner sänt till mig).
Beskriver hur jag tänkt och inbjuder till gemenskap. stax får jag ett mail av en av mina vänner som undar om : är det det här du menar? Firar paket........
För mig som ringer och vill ha hjälp, från företag som vill tillhandahålla service, önskar jag: att de just tillhandahåller service.
Tur att jag har vänner som är vana att "kolla runt" på nätet.
Så många korrigerings mail blir det, som jag skulle uppleva som lite förvirande .

Måste alt gå via data, kan man inte få prata med en person när man beställer varor/tjänster?
Inte konstigt att många mår dålitg. Vi människor är flockdjur och behöver  det sociala kittet för att få bekräftelse. Inte enbart via det skrivna ordet utan även med röst och ögonkontakt från omgivningen. En kram då och då mår vi oxå bra av. Men man kan ju effektivisera den delen oxå. Genom att sitta i massagestol. Så att man får sitt fysiska kroppskontaktbehov uppfyllt medan man gör något annat, som SMSar. Eller varför inte jobbar vid "laptopen./ Något sur Marie

Hittat!!

Nu har jag fått hjälp med att hitta hur jag får flera flikar. -va bra :)
Nästa fundering: hur ska andra hitta det jag skriver om jag nu gömt "dagboken" i en låda underst i garderoben och har en huggorm som vaktar. Huggormen är min okunskap om hur det fungerar i IT värden.
Så nu behöver jag en ormtämjare som spela vackert och har tålamod att spela länge. Någon i stil med "Råttfångaren från hameln". -Ja, för er som inte läst den, så spelar han så bra att staden blir av med alla sina råttor. Han går före dem ut ur staden spelande på sin flöjt.

Jag hade turen att hitta en som var bra på hemsidor( titta här bredvid på länkar).
Hemsida ja, vad är det som? Tidningspojken som har en bunt tidningar över armen och skriker för full hals;- läs det senaste, -se va dom gjorde. -Avslöjande bilder. - Endast i denna tidning. -Unik intervju.
Eller är det också Blogg? Får fundera några varv till.Marie


Kan någon berätta?

Hur ska jag hittta bloggar som jag vill läsa?
Fins det olika kategorier? Hos mig står det allmänt vad jag än gör med rulllisten nedan. Kan jag få flera kategorier?/ Marie

Trots att det snöar just nu, så är vi snart där när båsippona kommer tillbaka.

Mobilfoto våren 2008 Sollentunaholm.

-Jätte svårt!?

(Efter skridskoturen.)
För det första så skrev jag tre ggr innan det var möjligt att förhandsgranska och återgå till det skrivna och sedan publicerades det 2ggr.

Så var det inte med dagboken. Skrev man i den så fans det där och var kvar. Möjligen om man gömde den på olika ställen så kunde det vara svårt att hitta den vid nästa tillfälle. men så stort rum hade inte jag och inte så många gömställen att det medförde några större problem.
hur blir det när någon hittar min "blogg"?
Hade någon hittat dagboken så var det troligt att man fick gliringar om innehållet. I alla fall av bröder eller kamrater. Är det lika dat nu? Kommenterar andra vad jag tänker ,tycker och om jag skriver vad jag gör? /Marie

-Hur svårt kan det va!?

Idag 6/1 2009 insåg jag att nu måste jag lära mig ännu mera om IT. Att "blogga" är det samma som att skriva dagbok i pappersform, i alla fall nästan. Ni som mins dagboken i tonåren "för 100 år sedan", med krypteringar för att andra inte skulle förstå. Det här är väl likadant? Om ingen vet att man skriver så är det väl ingen som hittar det man skriver. Och då behöver man ju inte vara så hemlig. Men om någon misstänker att man skriver och hittar ens blogg, då behöver man tänka på vad man vill att andra ska få veta. Man kan använda den att manipulera människor att göra det man vill, genom att antyda eller liknade. ex. -om jag får den där cykeln blir jag väldens lyckligaste, men mamma och pappa har nog inte råd så jag får väl ha min "babycykel" något år till. Få fel uppfattning om någon annan. m.m. ex - Bosse är trevlig men mig har han inte vunnit än( bosse är bästis med brosan). Ska nu ut och åka skridskor, återkommer i ärendet, BLOGG/ Marie

Välkommen till min nya blogg!

På andra sidan jorden.
Jag har precis läst om vad en kollega upplevde, på sin resa i Indien, på nyårsafton. Med fattigdomens tiggeri in på bara skinnet.
Mina tankar går då till vår välfärd, med all mat och teknisk utveckling för i princip alla. Att vårt största problem kan vara att datorn krånglar i flera dagar, med serverhaveri. Nog så plågsamt, var och en efter egen förmåga eller var och en har nog med sina problem.
Kanske finns det några likheter i livsfrågor med Indiens befolkning på landsbygden, som jag just nu har svårt att tänka mig. Kanske: -Vad ska vi äta? Här, har vi svårt att välja vad. Där, att finna något över huvud taget. Men åter till välfärden och dess problem. Hur kallt är det kan man åka långfärdsskridskor idag?/ Marie

RSS 2.0